Op zoek naar een leuke dagbesteding?

Stichting Lijn64 biedt ICT-dagbesteding op dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 16:00.

 

Doelgroep

Jongeren, jongvolwassenen en volwassenen die niet kunnen deelnemen aan school, opleiding of werk. Er wordt ondersteuning geboden aan personen met een sociale, psychische of (licht) verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan een dagbesteding.

 

Begeleiding

Bij Stichting Lijn64 loopt begeleiding rond met zowel vakkennis als met kennis van zorg. Hierdoor kan er kennis opgedaan worden op het ICT vlak, maar ook gewerkt worden aan persoonlijke doelen op het vlak van bijv. zelfbeeld, communicatie, sociale vaardigheden en zelfstandig werken.

De begeleiders hebben een relevante opleiding en uitgebreide werkervaring. Er worden regelmatig zorg-gerelateerde cursussen gevolgd. Hierdoor zijn de begeleiders betrokken, wordt er rekening gehouden met de persoonlijke levensstijl en probeert de begeleiding mee te denken met de cliënten, daarnaast wordt er geprobeerd om het beste uit de cliënt te halen.

Stichting Lijn64 heeft vaste begeleiders en deze zijn dagelijks aanwezig. Het  werkgebied van Stichting Lijn64 is regio Zuidoost Brabant.

 

ICT projecten

Electro- en computerreparatie
Volgens een duidelijk stappenplan wordt er geleerd om eenvoudige reparaties uit te voeren aan computers, laptops en andere elektronische apparaten. De cliënt leert de verschillende onderdelen te benoemen en de functie hiervan.

 

Webdesign
Er kan basiskennis opgedaan worden van programmeertalen (html, css, php, C#) via verschillende oefeningen, om hierna te beginnen met het bouwen van eenvoudige websites.

 

Recycling
Oude apparaten worden uit elkaar gehaald en de verschillende materialen gesorteerd. Hierdoor worden de verschillende onderdelen en hun functie geleerd. Ook wordt de waarde van verschillende materialen bekend en hoe deze op een verantwoorde manier kan worden afvoeren.

 

3d Printen
Met de 3d printer kan geëxperimenteerd worden. Er kunnen 3D ontwerpen gemaakt worden en geprint. Een 3D-printer stimuleert een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende houding. Het bouwen van en werken met een 3D-printer vraagt om onderzoekend en ontwerpend leren, waarmee de benodigde vaardigheden voor de toekomst worden ontwikkeld zoals creativiteit, , leren door te doen, ondernemingszin, kritisch en onderzoekend denken.

 

Vergoedingen dagbesteding

Voor deelname aan de activiteiten van Stichting Lijn64 is een beschikking voor dagactiviteit of groepsbegeleiding. Deze beschikking kan de gemeente waar de cliënt woont afgeven als daar een reden voor is.

 

Vervoer

Stichting OOK Begeleiding biedt vervoer aan, mits er niets anders mogelijk is. Aan dit vervoer zijn kosten verbonden. Indien er behoefte is aan vervoer, laat dit dan weten bij aanmelding.

 

Aanmelden Lijn 64

Contact