Logo Lij64
Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie
Stichting Lijn64

Lijn64 Samenwerking met Food4Bees

Lijn64 gaat in samenwerking met Food4Bees kleine bijenkastjes maken van natuurmaterialen.
Stichting Food4Bees is een organisatie die door slimme samenwerkingsverbanden een bont bloeiend landschap wil creëren in de omgeving, waardoor meer biodiversiteit zal ontstaan. Dit is belangrijk voor het behouden en verbeteren van het natuurlijk evenwicht in onze omgeving, waardoor insecten en kleine dieren op een prettige manier in het landschap kunnen leven.

Lijn64 is trots om een bijdrage te leveren aan deze missie en wil op deze manier graag een steentje bijdragen aan de natuur!

De deelnemers van Lijn64 zullen eenvoudige productietaken uitvoeren, zoals het zagen van natuurlijke producten zoals bamboe en eikenhout, het boren van ‘nestelgaatjes’, het stempelen en verpakken van cadeau-artikelen. Daarnaast zullen de deelnemers natuurlijke materialen verzamelen die bruikbaar zijn voor het product en zullen zij regelmatig uitleg krijgen over 'groene' thema’s.

Om welke activiteiten gaat het?

Houtbewerking. Bij deze activiteit zaag je natuurlijke materialen zoals eikenhout en bamboe op de gewenste maat. Je boort gaten in hout en werkt het eindproduct met de hand netjes af. Je leert nauwkeurig en veilig te werken met verschillende apparaten, gereedschap en materialen. Je leert verschillende hout-technieken.

Verpakken en stylen. Het gemaakte eindproduct bestaand uit losse onderdelen. Deze pak je op een representatieve en nette manier in. Hiervoor verzamel je materialen uit de natuur, zoals dennenappels. Je zorgt dat de producten zorgvuldig opgeborgen worden.


Voor wie?
Voor mensen die door een beperking of omstandigheden (tijdelijk) geen school, opleiding of baan hebben. Voor deelname aan het project is een zorgindicatie of beschikking nodig voor dagactiviteiten. Voor mensen die het interessant vinden om met natuurlijke producten te werken en die affiniteit hebben met natuur en daar meer over willen leren.

Door wie?
De begeleiding wordt uitgevoerd door zorgprofessionals die ook ervaring hebben met de praktische taken, zoals het gebruik (en veiligheid) van de machines.

Wanneer?
Vanaf 21 april 2015. Elke dinsdagmiddag van 14u00 – 16u00 en elke woensdagochtend van 10u00 – 13u00. Uitbreiding is in overleg mogelijk.

Waar?
Heuvel 28 in Geldrop, midden in het centrum boven de Dobeys (dierenwinkel)

Aanmelden?
Aanmelden kan via info@lijn64.nl of telefonisch via 0408200377.