Logo Lij64
Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie
Stichting Lijn64

Lijn64 start ICT activiteiten

Op  7 april 2015 start lijn64 in samenwerking met Stichting OOK Begeleiding met dagbestedingsactiviteiten op vlak van ICT. Het gaat daarbij om computer- en laptopreparaties en het bouwen en onderhouden van websites. Daarnaast zullen kunnen bruikbare oude elektronica apparaten bij Lijn64 ingeleverd worden zodat de onderdelen hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

De diensten die de deelnemers van Lijn64 gaan uitvoeren, zijn te vinden op de website onder de knop ‘diensten’. De diensten worden tegen kostprijs aangeboden.
De diensten zijn voor iedereen beschikbaar, maar zijn met name gericht op de minima in de directe omgeving van het project. Op deze manier kunnen de deelnemers van het project ook een steentje bijdragen aan de maatschappij.

Om welke activiteiten gaat het?

Electro- en computerreparaties. Bij deze activiteit werk je in de werkplaats. Volgens een duidelijk stappenplan leer je om eenvoudige reparaties uit te voeren aan computers, laptops en andere elektronische apparaten. Je leert de verschillende onderdelen te benoemen en leert hun functie.

Webdesign. Bij deze activiteit leer je eenvoudige websites te bouwen volgens een duidelijk stappenplan. Je kunt basiskennis ontwikkelen op het gebied van grafisch ontwerp en programmeren in talen zoals html, css en php.

Recycling. Bij deze activiteit leer je apparatuur uit elkaar halen en de verschillende materialen sorteren. Hierdoor leer je verschillende onderdelen en hun functie. Je leert over de waarde van verschillende materialen en hoe je deze op een verantwoorde manier kan afvoeren.

Voor wie?
Voor mensen die door een beperking of omstandigheden (tijdelijk) geen school, opleiding of baan hebben. Voor deelname aan het project is een zorgindicatie of beschikking nodig voor dagactiviteiten. Voor iedereen die het leuk vind om met computers, laptops en websites te werken. Het is niet nodig om kennis of ervaring met ICT te hebben.

Door wie?
De begeleiding wordt uitgevoerd door een ICT-professional en een zorg-professional

Wanneer?
Vanaf 7 april 2015. Elke dinsdag, woensdag en donderdag plaatsvinden van 10u00 tot 16u00.

Waar?
Heuvel 28 in Geldrop, midden in het centrum boven de Dobeys (dierenwinkel)

Aanmelden?
Aanmelden kan via info@lijn64.nl of telefonisch via 0408200377.