Logo Lij64
Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie
Stichting Lijn64

Webdesign FAQ - Webdesign Lijn64 Geldrop

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen die betrekking hebben op webdesign door Lijn64.

Hoe kies ik de juiste domeinnaam?
Probeer de naam zo eenvoudig mogelijk te houden zodat mensen hem goed kunnen onthouden. Moet de site hoog scoren in de zoekmachines dan heeft u wel een behoorlijk voordeel met een domeinnaam waarin het belangrijkste zoekwoord van uw site voorkomt. Wilt u wereldwijd gevonden worden in zoekmachines met een Engelstalige website, kies dan voor .com en niet voor .nl
Andersom geldt hetzelfde, een .com scoort in Google.nl een stuk moeilijker als een .nl domein.

Naar Boven

Wat is beter, streepjes in de domeinnaam of aan elkaar geschreven?
Mét streepje is door mensen vaak duidelijker te lezen. Google leest een streepje als zijnde een spatie dus dat is geen probleem. Heeft u erg lange woorden in de domeinnaam en wordt deze daardoor moeilijk leesbaar kies dan voor een streepje ertussen. Heeft u korte woorden schrijf ze dan aan elkaar. Dit omdat de laatste tijd een domeinnaam bestaande uit 1 woord net iets hoger gewaardeerd wordt door Google. Gebruik nooit meer dan 2 streepjes, dit lijkt op spamdomeinen en Google straft dit af. Google is tegenwoordig prima in staat 2 aan elkaar geschreven woorden van elkaar te onderscheiden. Kortom; liefst aan elkaar en als het te onduidelijk daardoor wordt toch een streepje gebruiken.

Ik heb een website, kunnen jullie die restylen of uitbreiden?
Nee, om problemen en teleurstellingen te voorkomen beginnen we ieder project van nul af aan. We werken dus niet aan websites die door derden ontwikkelt zijn. Wel bekijken we natuurlijk de bestaande site en gebruiken er, in overleg met u, eventueel onderdelen zoals de teksten en plaatjes van.

Kunnen jullie ook de teksten en de foto's verzorgen?
De zichtbare teksten van de website zult u zelf aan moeten leveren in een Word document, tekstbestand, gewoon in een mailtje of op een andere digitale manier. Foto's voor de pagina's en/of voor een fotogalerie wordt u geacht ook zelf aan te leveren in .jpg formaat.

(Sinds eind 2012 hebben we zelf een (beperkte) foto-database waar u in kunt kijken voor rechtenvrije plaatjes die te gebruiken zijn voor uw website). Ook bij pixabay.com kunnen plaatjes verkregen worden.

Naar Boven

Welke extra's zijn er mogelijk?

Bezoekers teller:
Een zichtbare of onzichtbare bezoekersteller.

Gastenboek:
Een eigen gastenboek geïmplementeerd in de pagina en in de stijl van de site.

Fotogalerie:
Verschillende soorten fotogalleries / slideshows.

Muziek:
Muziek, geluiden of een achtergrondmuziekje in de site eventueel meerdere liedjes in een player.

Video materiaal:
Youtube of andere video implementeren of eigen beeldmateriaal in een strakke player tonen is geen probleem. Let wel… Eigen beeldmateriaal  vergt meer bandbreedte wat kosten met zich mee kan brengen bij grotere bezoekers aantallen.

Ik wil reclame op mijn site, kan dat?
Ja, banners, de welbekende Google Adsense, of een ander stukje script is eenvoudig te implementeren en behoort tot de mogelijkheden.

Naar Boven

Wat kan ik zelf doen om meer bezoekers te krijgen op mijn website?

Veel mensen denken dat promotie voor hun site óp hun site begint. Dat is een verkeerde gedachte. Reclameblaadjes hang je ook niet in je winkel maar stop je bij mensen in de brievenbus. Promotie doe je buiten je site, dus elders op internet.

Probeer oneway links te krijgen naar een paar van uw belangrijkste pagina's in uw site. Zorg er wel voor dat de links van "goede" sites komen die hetzelfde onderwerp behandelen. Wat het beste werkt zijn kleine stukjes schrijven op goedbezochte websites die uw zoekwoorden bevatten en waar u dan de link naar uw site in verwerkt. Bent u actief in de verschillende social media zoals Facebook, Twitter, Google Plus etc. dan is dat helemaal een voordeel. U kunt van daaruit ook linkjes maken (ook in uw profiel !) naar uw website. Vergeet niet dat reclame ook buiten het internet kan gebeuren. Bijvoorbeeld uw link op briefpapier, visitekaartjes, in tijdschriften of op een auto.

Naar Boven

Ik wil in de top 10 van Google komen te staan met mijn site kan dat?
Ja en nee, Google heeft met zijn 90plus percentage verreweg het grootste marktaandeel in Nederland. Dus andere zoekmachines laten we maar even buiten beschouwing. Het hangt er helemaal vanaf hoeveel concurrentie van andere websites uw belangrijkste zoekwoorden gaan hebben in Google.

Normaal gesproken en het moet raar lopen als het niet zo is, komt u met een domeinnaam als bijvoorbeeld jeroenverbeek.nl of jeroen-verbeek.nl wel op nummer 1 te staan als gezocht wordt op die naam. Het hangt dan van de opgebouwde naamsbekendheid af of er ook bezoekers op die zoekwoorden komen. Maar heeft Jeroen Verbeek een website laten maken over zijn kattenhobby en wil hij scoren op het zoekwoord "katten" dan wordt het een heel stuk moeilijker. Dan is de concurrentie van anderen zo groot dat er veel meer dingen mee gaan spelen.

Onder andere de leeftijd van de domeinnaam en de kwaliteit van de links naar de site toe, de plaatsing van de zoekwoorden in de teksten, in de titels, en in de links binnenin de website, het feit of er unieke content op staat, de hoeveelheid content, of er gebruik wordt gemaakt van koptitels, subtitels alternatieve teksten voor plaatjes en links, de scheiding van content en code, de code-content ratio,  hoe hoog in de teksten de belangrijkste woorden staan etc. etc. Al deze punten en nog veel meer proberen we zo goed mogelijk mee te nemen tijdens de bouw van een website. Maar honderd procent garantie op een top notering op competative zoekwoorden in Google kan niemand, let wel... niemand u geven.

Naar Boven

Werkt mijn website over een aantal jaren ook nog naar behoren?
De scripting technieken waar websites mee gemaakt worden, xhtml, html, css, php, javascript etc. zijn onderhevig aan veranderingen c.q. updates evenals de interpretatie hiervan door de verschillende browsers. We streven er altijd naar websites af te leveren die voldoen aan de webstandaarden van het moment. We maken dus ook veelvuldig gebruik van de validatie services van het W3C. Mochten er grote veranderingen komen in de toekomst waardoor uw site of onderdelen ervan verkeerd worden weergegeven dan vallen deze "reparaties" gewoon onder het support.

Ik wil mijn website ook in het Engels kan dat?
Ja, als u in staat bent grammaticaal correcte Engelse teksten aan te leveren wordt dat geregeld.

Maken jullie ook webshops inclusief betalingssysteem?
Nee, we maken veel maar geen webshops.

Naar Boven

Kan ik mijn teksten ook van internet afhalen en gebruiken?
U bent niet zo'n tekstschrijver en hebt wat leuke teksten gevonden die u zou willen gebruiken. In dat geval spelen er twee dingen mee.

1 Copyright:
Er zit copyright op die teksten, en aan schending daarvan wensen we niet mee te werken. Als u kunt bewijzen middels een geschreven verklaring van de eigenaar dat u de teksten mag gebruiken nemen we het natuurlijk wel in overweging.

2 Duplicate content:
Teksten die al in Google opgenomen waren zijn nutteloos in de ogen van Google en dragen dus ook niets bij als het gaat om optimalisatie voor Google. Tevens kan het met teveel aan dubbele content in uw website gebeuren dat uw domeinnaam volledig uit de Google-index gebanned wordt. Terecht naar onze mening want wat heeft een zoekmachine er immers aan om twee dezelfde pagina's weer te geven in haar resultaten.

Naar Boven

Wat als in mijn site gemaakte wijzigingen niet zichtbaar zijn?
Open uw browser en druk op ctrl+F5 zodat het geheugen (cache) van uw browser geleegd wordt. De browser onthoud de bezochte websites. Als je de cache geleegd hebt moet hij de laatste versie opnieuw via internet binnenhalen.

Naar Boven