Logo Lij64
Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie Lijn64 Computer Reparatie
Stichting Lijn64

Activiteiten/Projecten

ICT

Electro- en computerreparatie
Bij deze activiteit werk je in de werkplaats. Volgens een duidelijk stappenplan leer je om eenvoudige reparaties uit te voeren aan computers, laptops en andere elektronische apparaten. Je leert de verschillende onderdelen te benoemen en leert hun functie.

Webdesign
Bij deze activiteit leer je eenvoudige websites te bouwen volgens een duidelijk stappenplan. Je kunt basiskennis ontwikkelen op het gebied van grafisch ontwerp en programmeren in talen zoals html, css en php.

Recycling
Bij deze activiteit ga je apparatuur uit elkaar halen en de verschillende materialen sorteren. Hierdoor leer je verschillende onderdelen en hun functie. Je leert over de waarde van verschillende materialen en hoe je deze op een verantwoorde manier kan afvoeren.

Food 4 Bees

Houtbewerking
Bij deze activiteit zaag je natuurlijke materialen zoals eikenhout en bamboe op de gewenste maat. Je boort gaten in hout en werkt het eindproduct met de hand netjes af. Je leert nauwkeurig en veilig te werken met verschillende apparaten, gereedschap en materialen. Je leert verschillende hout-technieken.

Verpakken en Stylen
Na het productiewerk moeten de eindproducten ingepakt worden. Deze pak je op een representatieve en nette manier in. Hiervoor verzamel je materialen uit de natuur, zoals dennenappels. Je zorgt dat de producten zorgvuldig opgeborgen worden.

 

Eetpunt in de Wijk

Koken en bakken
Tijdens deze activiteit kook en serveer je een 3 gangen menu aan zo’n 12 gasten. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor het bepalen van het recept, het maken van een boodschappenlijstje, het maken van een plan van aanpak en de uitvoering in de keuken. Je leert de basistechnieken in de keuken en leert hygiënisch en veilig te werken. Je leert hoe je producten kunt bewerken en hoe je ze kunt bewaren.

Gastvrijheid en serveren
Bij deze activiteit dek je de tafel, richt je de ruimte in en draag je zorg voor een prettige ontvangt van de gasten. Je leert over algemene gedragsregels, maar ook over etiquette aan tafel. Je serveert de gerechten en presenteert daarbij op een nette manier wat er op tafel staat.


Kunst van zwerfafval

Afval verzamelen
Je verzamelt afval in de natuur en draagt op die manier bij aan een schone leefomgeving. Je leert over het adequaat afvoeren van afval en ontdekt welke schade zwerfafval aanricht bij planten, dieren en het ecosysteem. Je leert hoe je op een adequate manier met de natuur om kan gaan en welke kleine dingen je kan doen om daar een bijdrage aan te leveren.

Kunst maken
Je bent creatief bezig met het ontwerpen en maken van kunst. Je leert met verschillende materialen te werken en gebruikt verschillende technieken (schilderen, lijmen, boren, knopen, schuren) om je kunstobject te bewerken.

Creatief in het verpleeghuis

Muziekactiviteit op afdeling voor demente ouderen
Je gaat samen met een begeleider muziek maken in een verpleeghuis, op een afdeling voor demente ouderen. Als je een instrument speelt, stem je samen af met de begeleider wat je wilt voordragen en hoe je dit gaat aanpakken. Als je geen instrument speelt, draag je bij aan het creëren van een prettige sfeer en gezelligheid. Ook help je bij het duwen van rolstoelen, het uitdelen van koffie/thee en het inschakelen van de verpleging indien nodig.